Загарбницька війна путіна зазнає невдачі – Байден

Читать на русском
Джо Байден зазначив, що путін помилився, вважаючи, що Україна слабка, а Захід розділений. Нині він зазнає невдачі у своїй війні.
Слово і діло

Президент США Джо Байден заявив, що загарбницька війна володимира путіна проти України зазнає невдачі.

Він сказав про це на спільному брифінгу із Володимиром Зеленським у Києві, передає CNN.

«Путін думав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що протримається довше, ніж ми. Я не думаю, що зараз він вважає так само», – сказав Байден.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Він зазначив, що путін помилився: «Рік потому свідчення цьому знаходяться прямо тут, у цій кімнаті. Ми стоїмо тут разом».

Президент США також згадав про першу телефонну розмову із Зеленським після початку повномасштабного вторгнення. Він нагадав, як президент просив його зібрати всіх світових лідерів та попросити підтримати Україну.

«Ви сказали мені, що чули вибухи на задньому плані. Я ніколи цього не забуду. Ви сказали, що не знаєте, коли ми зможемо поговорити знову. Тієї темної ночі рік тому світ буквально готувався до падіння Києва. Можливо, навіть до кінця України. Через рік Київ стоїть. Україна стоїть. Демократія стоїть», – заявив Байден, запевнивши, що США продовжать підтримку.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, Джо Байден прибув із неоголошеним візитом до Києва. Подробиці організації цієї поїздки розповіли американські ЗМІ.

У Києві Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на 500 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: