В ISW спрогнозували, чого можна чекати від послання путіна 21 лютого

Читать на русском
У виступі перед федеральними зборами рф 21 лютого путін навряд чи оголосить про щось значуще, пов'язане з війною проти України.
Фото: Перший канал

Володимир путін у своєму виступі перед федеральними зборами рф 21 лютого навряд чи оголосить про заходи щодо подальшої ескалації війни проти України, нову хвилю мобілізації або про щось ще значуще.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW нагадали, що путін кілька разів відкладав своє щорічне звернення до федеральних зборів у 2022 році, ймовірно, сподіваючись оголосити під час нього про великі перемоги росії в Україні. Але так і не зміг цього зробити через відсутність таких перемог і на тлі посилення критики кремлівського керівництва з приводу ведення війни.

Самогубство по-російськи: як Путін далі збирається воювати з УкраїноюВолодимир Путін все далі втягує свій народ у м'ясорубку війну. Постачанням західної зброї в Україну він збирається протиставити наступ масами піхоти у стилі Першої світової війни.

«В останні місяці путін виступав із невражаючими зверненнями з нагоди символічних роковин і дат і, ймовірно, своє відкладене звернення вирішив приурочити до першої річниці визнання росією «ДНР» та «ЛНР». Путін, швидше за все, розповідатиме про досягнення інтеграції окупованих територій до складу росії», – вважають аналітики.

Як пише ISW, військові провали в Україні, як і раніше, не дають путіну можливості поділитися своїми успіхами з російською громадськістю. Після захоплення Сєвєродонецька у липні минулого року російські військові не досягли значних оперативних успіхів в Україні, а ЗСУ навпаки звільнили значну територію.

Аналітики припускають, що путін, можливо, запланував звернення до федеральних зборів для того, що російські війська забезпечать принаймні тактичний успіх у районі Бахмута.

«Путін міг би оголосити про початок наступної хвилі мобілізації, хоча більшість індикаторів та оцінок говорять про те, що зараз він цього робити не буде. …Путін, ймовірно, продовжить виступати з малозначними промовами, оскільки відсутність військових успіхів в Україні позбавляє його можливості оголосити або хоча б пообіцяти невдовзі якусь перемогу», – констатували в Інституті.

Нагадаємо, у січні путін, коментуючи вторгнення в Україну, заявив, що «динаміка розвитку подій є позитивною».

За спостереженням аналітиків ISW, путін, щоб посилити підтримку росіянами війни проти України та продовжити мобілізацію, намагається зробити із вторгнення другу «Велику вітчизняну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: