По всій росії почали готувати бомбосховища за наказом кремля – Moscow Times

Читать на русском
У росії вже кілька місяців перевіряють та ремонтують бомбосховища відповідно до наказу з кремля.
Фото: ТАРС

По всій росії почалися перевірки і ремонт бомбосховищ відповідно до наказу кремля «модернізувати інфраструктуру часів СРСР».

Про це повідомляє російське видання The Moscow Times з посиланням на чинних та колишніх чиновників.

«Рішення про інспекцію мережі бомбосховищ було ухвалене урядом ще навесні. Команду розпочати масштабну перевірку та навести порядок отримали МНС, Міноборони та цивільні міністерства», – розповів один із російських чиновників.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

Офіційно в росії не оголошували про національну кампанію з модернізації бомбосховищ, але, за словами співрозмовників видання, вона триває вже кілька місяців. Перевірки та ремонт розпочалися після вторгнення в Україну у лютому 2022 року та триватимуть у 2023 році.

Зокрема, влада Краснодарського краю витратить на ремонт бомбосховищ цього року понад 6 млн рублів, Нижнього Новгорода – 50 млн рублів, Рязані – 1 млн.

Високопосадовець адміністрації одного з далекосхідних регіонів росії підтвердив виданню, що існують директива з Москви щодо модернізації бомбосховищ: «З Москви було наказано провести ці роботи повсюдно — огляд та ремонт».

Видання зазначає, що більшість бомбосховищ в рф опинилися в аварійному стані або були закинуті після розпаду СРСР. «Вони [бомбосховища] після розпаду Радянського Союзу були нікому не потрібні. Але тепер, через ситуацію на передовій, кремль наказав у всьому розібратися», – сказав чиновник в одному із західних регіонів рф.

Нагадаємо, за спостереженням аналітиків ISW, путін, щоб посилити підтримку росіянами війни проти України та продовжити мобілізацію, намагається зробити із вторгнення другу «Велику вітчизняну».

На думку експертів, він також змінив тактику і більше не переконує росіян у тому, що «життя йде своєю чергою», а навпаки хоче підготувати населення до тривалої та важкої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: