Блінкен розкрив деталі рекордного пакету військової допомоги для України

Читать на русском
Україна отримає з цієї суми 2,85 млрд зброєю і боєприпасами та 225 млн для потреб модернізації Збройних сил. Решту отримають європейські союзники США
Ентоні БлінкенPAP/EPA/STEPHANIE LECOCQ

У Державному департаменті США розкрили всі деталі рекордного пакета військової допомоги Україні розміром у 3,75 млрд доларів. Україна отримає з цієї суми 2,85 млрд зброєю і боєприпасами та 225 млн для потреб модернізації Збройних сил.

Про це сказано в заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена, яке опублікував Держдепартамент.

За його словами, ще 682 млн доларів з цієї суми витратять на потреби європейських союзників і партнерів - в першу чергу, їм будуть сплачені гроші за передачу військової техніки та спорядження для України.

Також Блінкен підтвердив, що Україна отримає в рамках нового пакета БМП М2 Bradley, бронетранспортери, артилерію, спорядження, безліч боєприпасів та інші. Загальна сума військової допомоги США Україні, таким чином, складе 24,9 млрд доларів і США готові підтримувати Україну аж до її перемоги.

«Тільки росія сьогодні може покласти край цій війні. Поки цього не станеться, в цьому році, як і в попередні роки, і стільки, скільки буде потрібно, ми будемо єдині з Україною» - зазначив Блінкен.

У п'ятницю, 6 січня, США оголосили рекордний пакет військової допомоги для України майже на 3 млрд доларів. Він містить бронетехніку, боєприпаси, спорядження та багато іншого, що гостро необхідно Збройним силам України.

30 грудня президент США Джозеф Байден підписав бюджет США на 2023 фінансовий рік. Він містить багатомільярдну допомогу Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: