Байден приїхав до Києва – фото (оновлено)

Читать на русском

Президент США Джо Байден незадовго до роковин повномасштабного вторгнення рф приїхав з неоголошеним візитом в Україну.
rollcall.com

Президент США Джо Байден сьогодні, 20 лютого, приїхав до Києва із неоголошеним візитом. Чутки про його прибуття з'явилися вранці на тлі масштабного обмеження руху у столиці та анонсу «несподіваного гостя» від Міністерства закордонних справ.

Байден уже зустрівся із Володимиром Зеленським: разом вони були помічені біля Михайлівського собору. До речі, по всій Україні зараз оголошено повітряну тривогу.

«Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців», – написав Зеленський.

Зазначимо, Байден не вперше приїжджає до України. На посаді віцепрезидента США при Бараку Обамі він приїжджав до нашої країни шість разів.

А ось безпосередньо президенти США здійснювали візити рідко: востаннє таке було ще в 2008 році – приїжджав Джордж Буш-молодший. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Раніше повідомлялося, що Байден 20-22 лютого перебуватиме з робочим візитом у Польщі. ЗМІ писали, що для зустрічі із американським президентом туди може приїхати Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 8 лютого, виступаючи перед Конгресом, Байден заявив, що США єдині у підтримці України для протистояння російській агресії і будуть з Україною «стільки, скільки потрібно».

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як США нарощували військову підтримку України з початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: