Кремль може посилити ядерний шантаж, щоб зірвати візит Байдена до Європи – розвідка

Читать на русском
Росія розпочинає масштабні навчання стратегічних ядерних сил напередодні візиту до Європи президента США Джо Байдена.
gur.gov.u

Росія розпочинає масштабні навчання стратегічних ядерних сил напередодні візиту до Європи президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє українська розвідка.

«Наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування», – йдеться у повідомленні розвідки.

У рамках підготовки до навчань Збройні сили росії перевірили систему централізованого бойового управління «Моноліт». За даними розвідки, екіпаж ракетного підводного крейсера стратегічного призначення проінформували про бойову підготовку та можливий вихід у район пуску. Також на авіабазі «Тамбов» розгорнули допоміжний пункт управління командування дальньої авіації.

Час до катастрофи: як і з яких причин переводили стрілки Годинника Судного дняЛюдство знаходиться в безпрецедентній близькості від глобальної катастрофи – стрілки Годинника Судного дня показують 90 секунд до півночі. Що це означає, як і через що переводили Годинник – на інфографіці.

«Такі дії військово-політичного керівництва рф, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України», – наголошують розвідники.

Нагадаємо, лідер американців Джо Байден відвідає Польщу з робочим візитом, який запланований із 20 по 22 лютого.

Раніше влада Польщі запевнила, що зустріч Володимира Зелеленського з президентом США Джо Байденом, який планує відвідати країну, виглядає малоймовірною.

Про можливу зустріч Володимира Зеленського з Джо Байденом, а також із польським президентом Анджеєм Дудою повідомляли польські ЗМІ. Очікувалося, що переговори лідерів відбудуться напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: