Адміністрація Байдена закликає Україну не зволікати з контрнаступом – Politico

Читать на русском
У США закликають Україну не зволікати з контрнаступом і починати його вже зараз, доки надходить західна допомога.
The New York Times

У США вважають, що оборона України увійде у критичну фазу, коли росія розпочне наступ. Адміністрація Джо Байдена тисне на Офіс президента Володимира Зеленського, щоб Україна закріпила свої досягнення та завдала власного контрудару.

Про це пише Politico із посиланням на офіційних осіб США.

Контрнаступ ЗСУ: у ЦРУ розповіли про умови для його успішностіЯкщо ЗСУ оперативно отримають західне озброєння, а також продумають правильну стратегію, захисники України зможуть провести успішний контрнаступ вже влітку.

За словами чиновників, у Білому домі закликали Україну вже зараз готуватися до наступу, поки зброя та допомога вільно течуть із США та Європа. У США побоюються, що підтримка України з боку європейських сусідів у майбутньому може бути обмеженою.

Видання зазначає, що незважаючи на успіхи України, рф, як і раніше, окупує 20% території, і конфлікт сповільнився до війни на виснаженні. Більше того, кажуть американські офіційні особи, володимир путін не виявляє жодних ознак вагання у своєму намірі захопити Україну.

За оцінкою американської розвідки, путін, незважаючи на невдачі, вважає, що у росії, як і раніше, є дві вирішальні переваги – сила і час. У європейській розвідці вважають, що путін упевнений у тому, що зможе дочекатися тріщини у єдності Заходу.

Нагадаємо, видання WP писало, що адміністрація президента США Джо Байдена попередила українську владу про те, що у війні проти росії настав критичний момент.

США очікують, що Україна зможе розпочати контрнаступ навесні, сказав глава Пентагону Ллойд Остін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: