Російські пропагандисти «злили» розташування бази «вагнерівців» під Луганськом

Читать на русском
Журналістам вдалося знайти першоджерело цього знімка і встановити його геолокацію - фото виклав один із російських окупантів, який був на війні в Україні.
САУ 2С1 Гвоздика

Фото української трофейної техніки у соцмережах привели журналістів-розслідувачів на велику ремонтну базу військової техніки російських військ на території занедбаної шахти під Луганськом.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як заявили журналісти, що після опублікованих близькими до «ПВК Вагнера» телеграм-каналами фотографій трофейної української САУ «Гвоздика», вони провели розслідування і викрити велику ремонтну базу військової техніки російських військ, що розташована на території занедбаної шахти під Луганськом, у селищі міського типу Ювілейний.

Зазначається, що у Телеграм-каналі «Уголок Ситха» під постом за 3 лютого, був підпис: «Свіжий трофей. Українська САУ 2С1 «Гвоздика» була захоплена союзними силами. Лютий 2023».

Пізніше журналістам «Радіо Свобода» вдалося знайти першоджерело цього знімка і встановити його геолокацію - фото виклав один із російських вояків, який був на війні в Україні.

Кілька інших знімків у профілі окупанта, включно з фото трофейної «Гвоздики», пишуть журналісти, зроблені на території занедбаної шахти «Луганська», що на південному сході від Луганська.

На інших фотографіях у його профілі видно цехи, заповнені російською військовою технікою, а також процес її ремонту.

Розслідувачі вивчили супутникові знімки території шахти «Луганська» і з'ясували, що фото захопленої української «Гвоздики», було зроблено в південній частині території шахти.

Журналісти зазначають, що від селища Ювілейне до лінії фронту - близько 90 кілометрів. Це занадто далеко для HIMARS, але «Луганська» опиняється в межах дальності снарядів GLSDB з дальністю до 150 кілометрів. Їх Україні обіцяли поставити США.

Нагадаємо, що у суботу, 18 лютого, зранку російські військові масовано обстріляли Луганщину. Ворожим вогнем зруйновані будинки, поранена жінка.

На Луганщині тривають важкі бої. Найскладніша ситуація зараз на Кремінському напрямку. Там ворог збільшує кількість атак, але не просувається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: