Гайдай розповів, де саме на Луганщині загарбники намагаються протиснути українську оборону

Читать на русском
Керівник області зазначає, що нині ситуація на всіх напрямках складна, але повністю контрольована українськими Силами оборони.
t me luhanskaVTSA

Російські окупаційні війська намагаються протиснути українську оборону на Кремінському напрямку, а на Сватівському активно застосовують броньовану техніку та живу силу.

Про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«На сьогодні найважча ситуація на Кремінському напрямку. Там найбільше обстрілів, атак, пробують (загарбники – ред.) десь протиснути нашу оборону. Так само неспокійно на Сватівському напрямку, але на Сватівському у нас позиції більш стабільні та там вдається щодня підбивати важку техніку. Нещодавно три БМП за один вечір спалили якраз наші хлопці», - зазначив Гайдай.

Згідно з його словами, на всіх напрямках тривають постійні обстріли. Утім, тактика ворога відрізняється через відмінності у ландшафті.

Зазначається, що на Сватівському напрямку росіяни використовують броньовані автомобілі, між якими йде піхота. Транспортні засоби намагаються максимально близько під’їхати до українських позицій, аби під їх прикриттям піхота заходила на позиції. Натомість лісиста місцевість Кремінної не дозволяє такого зробити.

Гайдай додав, що нині ситуація на всіх напрямках складна, але повністю контрольована українськими Силами оборони.

Нагадаємо, що в окупований Луганськ росіяни завезли іранських інструкторів для «шахедів».

Раніше повідомлялося, що росіяни на Кремінському напрямку після активних атак відійшли із суттєвими втратами.

Напередодні російські пропагандисти «злили» розташування бази «вагнерівців» під окупованим Луганськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: