У КНДР підтвердили перший у 2023 році запуск міжконтинентальної балістичної ракети

Читать на русском
Балістична ракета під час навчань з раптового запуску пролетіла майже годину і сім хвилин на висоті 5768 кілометрів і влучила в задану зону за 989 кілометрів у відкритих водах.
Ілюстративне фотоKorean Central News Agency via KNS / AP

Північнокорейське інформаційне агентство ЦТАК у неділю, 19 лютого, підтвердило здійснення КНДР випробування міжконтинентальної балістичної ракети, здатної долетіти до території США, що стало першим таким пуском у цьому році.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно з повідомленням ЦТАК, балістична ракета «Хвасонг-15» під час «навчань з раптового запуску» пролетіла майже годину і сім хвилин на висоті 5768 кілометрів і «точно влучила» в задану зону за 989 кілометрів у відкритих водах.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

При цьому, агенство окремо підкреслює, що письмовий наказ про пуск ракети було віддано о восьмій ранку від Кім Чен Ина, тоді як Південна Корея виявила її дев’ятьма годинами пізніше – що вважається відносно швидким терміном пуску.

«Несподіваний запуск МБР... є фактичним доказом послідовних зусиль стратегічних ядерних сил КНДР, спрямованих на те, щоб перетворити свій потенціал фатальної ядерної контратаки на ворожі сили на непереборний», – йдеться в повідомленні агентства КНДР.

Зазначається, що ракетний запуск стався після того, як Пхеньян пригрозив «безпрецедентно наполегливою, сильною» відповіддю Південній Кореї та США, які готуються до щорічних військових навчань зі стримування ядерної загрози КНДР.

Нагадаємо, що востаннє Північна Корея запустила у бік Східного моря балістичні ракети невстановленого типу 31 грудня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що продаж зброї росії може допомогти застійній економіці Північної Кореї.

Також стало відомо, чому США не передають Україні балістичні ракети ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: