Країни G7 закликали ООН до серйозної реакції на ракетні запуски КНДР

Читать на русском
Країни Великої сімки звернулися до Радбезу ООН з проханням серйозно відреагувати та вжити заходів через ракетні запуски КНДР.
Ракетний запуск у КНДРФото – kcna.kp

Міністри закордонних справ країн G7 звернулися до Ради безпеки ООН із закликом вжити заходів через ракетні запуски Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

«Безпрецедентна серія незаконних запусків балістичних ракет, здійснена (Північною Кореєю – ред.) у 2022 році становить серйозну загрозу регіональному та міжнародному миру та безпеці», – йдеться у заяві.

У документі зазначили, що випробування балістичних ракет Пхеньяном, які можуть досягти материкової частини Америки, «нерозважливим актом». Крім того, США, Японія, Канада, Німеччина, Великобританія, Франція та Італія назвали дії КНДР «ще одним кричущим порушенням» резолюцій ООН.

Радбез обговорить політику КНДР у понеділок, 21 листопада. Це відбудеться на прохання США після останньої серії запусків.

Нагадаємо, 2 листопада північнокорейська балістична ракета приземлилася менш ніж за 60 кілометрів від узбережжя Південної Кореї. Це був перший випадок очевидного випробувального приземлення поблизу південних вод, що спонукало Південну Корею здійснити Зворотні пуски.

3 листопада Північна Корея знову здійснила запуск балістичної ракети. Ракета пролетіла над територією Японії.

Також 16 листопада КНДР запустила балістичну ракету невстановленого типу у напрямку Східного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: