Данілов: У кремлі можуть спробувати запропонувати Україні «корейський варіант» миру

Читать на русском
За його словами, він спілкувався з представниками Південної Кореї, які шкодують про те, що в 1953 році країна погодилася на такий варіант
Олексій ДаніловReuters

Росія збирається запропонувати Україні так званий «корейський варіант» завершення війни - за зразком того, чим скінчилася війна на Корейському півострові 1950-1953 років. Цей варіант передбачає поділ країни.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі Національного телемарафону.

«Нам зараз пропонують корейський варіант. Так звана умовна 38 паралель. Ось тут такі українці, а тут не такі українці. Росіяни зараз будуть вигадувати все що завгодно. Точно знаю, що один з варіантів, які вони можуть нам пропонувати – це 38 паралель» - сказав він.

Росію потрібно денацифікувати за зразком Німеччини після Другої світової війни – посол УкраїниПричому, на відміну від Німеччини 1945 року, росію навіть не потрібно окупувати - для перевиховання в XXI столітті існують інші методи

При цьому, за його словами, він спілкувався з представниками Південної Кореї, які шкодують про те, що в 1953 році країна погодилася на такий варіант. Сьогодні у них багато проблем з КНДР, і в Південній Кореї вважають, що не потрібно було зупинятися і погоджуватися на такий мир.

Данілов додав, що спроби схилити Україну до миру в кремлі курує заступник керівника адміністрації президента росії Дмитро Козак - той самий, який відповідав за Мінські угоди. Козак бродить по приймальнях європейських політиків, які колись щось значили, і через них намагається просувати потрібні росії наративи.

«Ходить на зустрічі з політиками минулих часів в Європі та через них передає меседжі, що вони готові на багато поступок, щоб зафіксувати статус-кво, як є з сьогодні на сьогодні та змусити нас, щоб ми вийшли в якесь перемир'я» - зазначив секретар РНБО.

У 1953 році трирічна війна на Корейському півострові, яка велася з одного боку комуністами за підтримки СРСР і Китаю, а з іншого - демократичною частиною суспільства за підтримки США і військ ООН, закінчилася тим, що країна була поділена на дві частини, кордоном між Північною і Південною Кореями стала поточна лінія фронту. З того часу Південна Корея є сильною, процвітаючою та заможною державою, а Північна Корея - диктатурою з комуністичною партією, культом особистості, репресіями та бідністю.

Нагадаємо, у листопаді президент Володимир Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росією. На інших умовах Україна ніяких переговорів з окупантами вести не збирається.

Глава МЗС рф Сергій Лавров тоді заявив, що Умови Зеленського про мир – «нереалістичні та неадекватні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: