Іран та КНДР не відмовилися від наміру постачати зброю росії – постпред США в ООН

Читать на русском
Іран передає росіянам БПЛА, а КНДР бреше, що нібито не допомагає Росії, але на ділі постачає зброєю і боєприпасами пригожинських терористів
Лінда Томас-Грінфілдmd.usembassy.gov

Країни-терористи, Іран та Північна Корея, які вже передавали своїм російським союзникам-терористам зброю і боєприпаси, продовжують планувати нові поставки для рф, не звертаючи уваги на пряму заборону Ради Безпеки ООН.

Про це заявила постійний представник США при РБ ООН Лінда Томас-Грінфілд під час засідання організації 13 січня.

«Ми вважаємо, що Іран зараз розглядає можливість продажу сотень балістичних ракет росії» - нагадала вона, зажадавши від Ірану змінити свій намір.

Також Томас-Грінфілд нагадала, що КНДР бреше, що нібито не допомагає росії зброєю, проте насправді постачає озброєнням боєприпасами терористичну організацію «ПВК Вагнера». КНДР планує збільшити збройові поставки для пригожинських озброєних банд.

У зв'язку з цим США звертаються до РБ ООН з вимогою вжити заходів для припинення цих поставок з Ірану і КНДР.

Заседание Совета Безопасности ООН: ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА | LIVEГолос Америки

У США вже обговорили з новою владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану, зокрема поставок БПЛА в країну-агресора, що застосовує їх проти мирного населення України.

Іран може постачати росії дрони морським шляхом (через Каспійське море), тому кількість БПЛА Shahed у росіян може зрости. Це збільшує ймовірність атак найближчим часом.

Також між росією та Іраном є попередні домовленості щодо постачання ракет. Однак Іран утримується від цього через потенційні наслідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: