Уряд США обговорив з Ілоном Маском роботу Starlink в Україні

Читать на русском
Влада США розмовляла із засновником компанії SpaceX Ілоном Маском щодо використання супутникового інтернету Starlink в Україні.

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що з власником компанії SpaceX Ілоном Маском велись розмови щодо роботи супутникового інтернету Starlink в Україні. Але їх суть не розкрив.

Про це повідомляє Reuters.

Під час інтерв’ю NBC News Блінкен відмовився відповідати, чи стосувалась розмова обмежень щодо роботи інтернету Starlink для українських військових.

Які країни та організації передали Україні термінали StarlinkТермінали Starlink Україні передавали Польща, USAID, SpaceX та інші приватні компанії. Докладніше – на інфографіці.

«На це запитання я відповісти не можу. Я не можу поділитися жодними розмовами, які ми вели, окрім того факту, що розмови були», – заявив Блінкен.

Як відомо, Україна отримала від компанії SpaceX термінали Starlink, які компанія відправила з власної ініціативи. Вони з’єднані з майже 4000 супутниками, які SpaceX наразі запустила на навколоземну орбіту. Це дозволяє українським військовим спілкуватися та використовувати супутниковий інтернет у військових цілях.

Нагадаємо, Михайло Подоляк висловився про обмеження Starlink для ЗСУ.

Раніше стало відомо, що SpaceX обмежила використання Україною Starlink для керування дронами.

Також Зеленський запросив Маска приїхати до України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: