Україна отримає ще більше 10 тисяч терміналів Starlink – Федоров

Читать на русском
Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання додаткових антен Starlink, повідомив міністр Федоров.
pravda.com.ua

Україна досягла угоди із корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання ще більш як 10 тисяч супутникових терміналів Starlink.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив Bloomberg.

Маск назвав суму щомісячних витрат на обслуговування Starlink в УкраїніІлон Маск заявив, що SpaceX щомісяця витрачає близько 20 млн доларів на місяць на обслуговування Starlink в Україні. Роботу частини терміналів сплачують треті особи.

«SpaceX і Маск швидко реагують на проблеми та допомагають нам. Маск запевнив нас, що продовжить підтримувати Україну. Коли у нас було потужне відключення (електроенергії – ред.), я написав йому того дня, і він моментально відреагував і вже зробив кілька кроків», – розповів Федоров.

За словами міністра, з початку війни у лютому Україна отримала близько 22 тисяч антен Starlink.

За його словами, хоча контракту ще немає, уряди кількох країн Європейського союзу готові розділити оплату. «На даний момент усі фінансові питання вирішені», – зазначив глава Мінцифри.

Нагадаємо, термінали супутникового зв'язку Starlink планують встановити в «пунктах незламності».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: