Україна отримала від Польщі нові Starlink: найбільша партія

Читать на русском
Польща передала Україні третю партію терміналів Starlink. Їх передадуть у Пункти незламності, енергетикам та медикам.
StarlinkФото – twitter.com/Denys_Shmyhal

Польща передала Україні третю партію терміналів Starlink.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Нові термінали вже відправили у «Пункти незламності» по всій країні. Також частину передадуть на підтримку енергетичної та медичної сфер.

Маск назвав суму щомісячних витрат на обслуговування Starlink в УкраїніІлон Маск заявив, що SpaceX щомісяця витрачає близько 20 млн доларів на місяць на обслуговування Starlink в Україні. Роботу частини терміналів сплачують треті особи.

За словами Федорова, це роблять для того, щоб українці були на зв’язку під час блекаутів, а об’єкти критичної інфраструктури могли працювати в найскладніших умовах.

Він також додав, що це найбільша партія Starlink від Польщі. Разом з іншими кількість терміналів наразі в Україні становить близько 20 тисяч.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна продовжить у 2023 році допомагати Україні боротися з російською агресією.

Також стало відомо, що Україна досягла угоди із корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання ще більш як 10 тисяч супутникових терміналів Starlink.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: