Україна отримає нову партію Starlink: подробиці

Читать на русском
Незабаром Україна отримає від партнерів ще близько 5000 тисяч терміналів Starlink, більшість із них передадуть військовим.

Незабаром Україна отримає від партнерів ще близько 5000 тисяч терміналів Starlink, більшість із них передадуть військовим.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ефірі національного телемарафону.

Зоряні війни: чому росія погрожує збивати іноземні супутники і як вона за це поплатитьсяЧому рф погрожує збивати супутники іноземних держав, чи зуміє вона це зробити та що з нею буде, якщо вона ризикне зачепити чужий супутник – у матеріалі Слово і діло

За його словами, загалом від початку повномасштабного вторгнення в Україну було завезено 25 тисяч терміналів Starlink. Вони були направлені військовим, медикам, енергетикам, державним установам.

«На жаль держава не рухається Agile, коли швидко може адаптуватися під зміни. Тому всі старлінки на сьогоднішній день ми 25 тисяч десь отримали та отримаємо ще, 4-5 тисяч – все це ми закупили завдяки донорській допомозі інших держав», - зазначив Федоров.

Міністр розповів, що веде комунікацію з Ілоном Маском. Вони працюють над тим, щоб його компанія змогла забезпечити необхідну кількість старлінків, оскільки у світі спостерігається їхній дефіцит.

Федоров розповів, що Мінцифра отримує «спецціну» на Starlink. Вона нижча, ніж для приватних користувачів. Крім того, за кожну партію терміналів сплачується абонплата за 3-6-9 місяців наперед.

Нагадаємо, 31 грудня Польща передала Україні третю партію терміналів Starlink. Нові термінали відправили до «Пункт незламності» по всій країні. Також частину буде передано на підтримку енергетичної та медичної сфер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: