SpaceX обмежила використання Україною Starlink для керування дронами

Читать на русском
Компанія SpaceX вжила заходів, щоб українські військові не могли використовувати супутниковий інтернет Starlink для керування дронами. За словами глави компанії, це виходить за межі угоди.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Компанія Ілона Маска SpaceX обмежила використання супутникового інтернет-сервісу Starlink українськими військовими для керування дронами.

Про це заявила президентка компанії Гвін Шотвелл, повідомляє Reuters.

Шотвелл заявила, що інтернет-сервіс Starlink «ніколи не призначався для використання в якості зброї».

Які країни та організації передали Україні термінали StarlinkТермінали Starlink Україні передавали Польща, USAID, SpaceX та інші приватні компанії. Докладніше – на інфографіці.

«Ми знаємо, що українські військові використовують їх (термінали Starlink – ред.) для зв'язку, і це нормально. Але ми не хочемо, щоб вони використовували їх у наступальних цілях», – наголосила вона.

За словами Шотвелл, використання Starlink для керування дронами виходить за межі угоди SpaceX з українським урядом: контракт призначений для гуманітарних цілей, зокрема для надання доступу до інтернету лікарень, банків, мирних жителів.

«Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхні можливості (використовувати Starlink з дронами – ред.). Є речі, які ми можемо зробити, і ми їх уже зробили», – додала Шотвелл.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, які країни та організації передали Україні термінали Starlink.

Нагадаємо, в Україні формуються перші у світі ударні роти БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: