Кремль продовжує свій тиск: у розвідці оцінили ризик вторгнення Білорусі найближчим часом

Читать на русском
Росія продовжує тиснути на Білорусь щодо війни в України, проте найближчими тижнями ризику відкритого вторгнення немає.
novynarnia.com

Росія продовжує тиснути на Білорусь щодо війни в України, проте найближчими тижнями ризику відкритого вторгнення немає.

Про це повідомляють українські розвідники.

Зокрема, речник ГУР МО Андрій Черняк зазначив, що воєнна розвідка України цілодобово спостерігає за російськими військами на території Білорусі та за спробами кремля повністю залучити білорусів до війни проти України.

«Ми бачимо, що Білорусь ніби й підтримує росію і в той же ж час усіма способами намагається утриматися від приєднання до війни. Ми також бачимо, наскільки росія на них тисне», – заявив він.

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

Розвідники вважають, що білоруські військові будуть змушені підкоритися наказам Лукашенка і можуть бути залучені до вторгнення в Україну, однак цього не відбудеться у найближчі два-три тижні. Наразі у військових для цього немає, ані сил, ані засобів.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь буде готова задіяти армію лише якщо «хоч один солдат прийде на її територію вбивати».

Наприкінці січня Лукашенко говорив, що Україна пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад». Він також визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: