Білорусь продовжує мобілізаційні заходи – ЦНС

Читать на русском
У Білорусі відбуваються мобілізаційні заходи, зокрема, спрямовані на уточнення даних військового обліку.

У Білорусі відбуваються мобілізаційні заходи, зокрема, спрямовані на уточнення даних військового обліку.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

«За інформацією, отриманою від білоруського підпілля, вище військово-політичне керівництво РБ продовжує заходи, спрямовані на уточнення даних військового обліку», – сказано в повідомленні.

Так, у кожній області Білорусі продовжується видача військовозобов'язаним громадянам мобілізаційних розпоряджень двох типів – «мобілізаційний припис військовозобов'язаного, призначеного в команду», «мобілізаційний припис військовозобов'язаного, який залучається для забезпечення мобілізації».

Ці документи чітко структуровані та містять конкретні вказівки щодо дій військовозобов'язаних громадян у разі оголошення мобілізації, такі як номер та склад мобілізаційної команди, терміни у які військовозобов'язаний має прибути до пункту збору, додали до ЦНС.

Нагадаємо, у Білорусі винесли вирок черговим рейковим партизанам. Двох із них засудили до 22 років позбавлення волі, третього – на 1,5 роки.

Також повідомлялося, що у Білорусі збудують новий військовий полігон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: