Росіяни блокують «зерновий коридор»: кількість виходів суден із українських портів сягнула антирекорду

Читать на русском
Кількість виходів суден з українських портів впала до мінімуму. Росіяни блокують зерновий коридор, повідомляє Мінагрополітики

Упродовж січня кількість виходів суден із українських портів трималася на рівні 2,7, тобто в середньому це було по 2-3 кораблі в день. Це один із найнижчих показників за всі місяці існування «зернової ініціативи».

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Такий показник зумовлений тим, що роботу зернового коридору штучно блокують російські інспектори.

«Однак за останні дні, станом на кінець січня, ситуація погіршується і добова кількість суден впала до 2,5. Це антирекордний показник», – наголосили в міністерстві.

Попри це, середній тоннаж відправок на одному судні в січні зберігся на рівні 37 тис. тонн, що є найкращим показником за час роботи коридору. Але на загальну кількість відправок у січні це позитивно не вплинуло. Так, коридором за перший місяць нового року виїхало лише 2,4 млн тонн збіжжя, тоді як у вересні та жовтні це було понад 4 млн тонн.

Пшениці у січні відправлено 540 тис тонн, з них до Африки – 61 тис тонн.

Загалом Україна вже відправила в рамках зернової ініціативи 675 суден із вантажем у 18,4 млн т. Частка Африки становить 2,3 млн т, Азії – 5,1 млн т, Європи – 7,5 млн т, Близького Сходу – 3,4 млн т.

Нагадаємо, Україна прагне розширити угоду про експорт зерна та включити до неї поставки сталі.

Також повідомлялося, що Україна відправила до Ефіопії судно з 30 тисячами тонн пшениці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: