У МінАПК озвучили вартість дня простою кораблів із зерном у Босфорі

Читать на русском
Один день простою завантажених кораблів у Босфорі коштуватиме українським аграріям 20 тисяч доларів.
фото РБК-Україна

Один день простою кораблів у Босфорі коштуватиме українським аграріям 20 тисяч доларів.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський на брифінгу у Media Center Ukraine – Ukrinform 16 січня.

«Зерновий коридор»: у Босфорі зростає черга завантажених суден, рф знову гальмує інспекціюЗараз у черзі стоять 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією. Росія гальмує інспекцію

За його словами, зараз на кораблі тижнями чекають вхід і вихід з Босфору.

«Якщо ми говоримо про простий «хендісайз», перед Новим роком трейдери називали ціну від 20 тисяч доларів простою за добу», – зазначив міністр.

Він наголосив, що, відповідно, всі кошти будуть покладені на українську аграрію. Як зазначив Сольський, тієї кількості суден, які проходять через протоку, поки що недостатньо.

«Основне питання, яке Україна намагається вирішити – це контроль на Босфорі, робота JCC. Переговори тривають непросто. Кількість кораблів, які йдуть на вихід і на вхід, явно недостатня, і це та річ, яка сильно заважає і українському фермеру, і українському трейдеру, і нашим клієнтам. Тому що зерно все дорожче та непрогнозоване для країн, які з нами торгують», – розповів міністр.

Нагадаємо, зараз у протоці Босфор зростає черга із суден, які чекають на інспекцію. Російська сторона гальмує процес. Застрягли 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією.

Також повідомлялося, що 16 січня Босфор перекрили через суховантажне судно, що сіло на мілину на шляху до Стамбула.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: