Росіяни, попри втрати, намагаються наступати на п'яти напрямках – Генштаб

Читать на русском
Окупанти ведуть наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Протягом доби противник завдав 17 авіаударів та здійснив 28 обстрілів цивільної інфраструктури.

Російські війська зазнають величезних втрат, але все одно не відмовляються від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ увечері 15 лютого.

Наразі противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках – Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

На Луганщині окупанти закрили хірургічне відділення місцевої лікарні, щоб лікувати поранених військових.

«У Старобільську, на території хірургічного корпусу місцевої лікарні, росіяни розгорнули військовий госпіталь для лікування тяжко поранених. Хірургічний корпус повністю закрито для використання цивільними особами. Станом на 11 лютого відмічено прибуття близько 20 військових вантажних автомобілів із пораненими росіянами», – йдеться у заяві.

Протягом доби супротивник завдав 17 авіаційних ударів. Крім того, ворог здійснив 28 обстрілів за реактивними системами залпового вогню по цивільній інфраструктурі Покровська Донецької області та Херсонщини.

Є поранені та загиблі серед цивільного населення, майже знищено житловий багатоповерховий будинок та знову обстріляно лікарню у Бериславі.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів та артилерії понад 15 населених пунктів, включаючи Крохмальне, Чернещину Харківської області; Новоєгорівка, Макіївка, Стельмахівка, Невське та Краснопопівка на Луганщині та Терн, Новоселівка, Спірне, Роздолівка та Степове Донецької області.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад 15 населених пунктів, серед них – Миколаївка, Васюківка, Білогорівка, Веселе, Дубово-Василівка, Бахмут, Ступочки, Курдюмівка, Дружба та Майорськ.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 14 населених пунктів, зокрема, Водяний, Першотравневий, Невельський, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога, Микільське, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Золота Нива.

На Херсонщині військові Росії обшукують приватні садиби місцевого населення з метою вилучення плавзасобів, які потім використовуватимуться для проведення диверсій.

У той же час авіація ЗСУ протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління ворога, 3 райони зосередження живої сили противника та 2 його склади боєприпасів. Також захисники знищили на східному фронті російський гелікоптер Ка-52.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії з початку повномасштабного вторгнення перевищили 139 тисяч військових.

На інфографіці «Слово і справа» – найбільші одномоментні втрати росіян під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: