Саакашвілі не будуть переводити у реанімацію – мін'юст Грузії

Читать на русском
Влада Грузії не має наміру переводити колишнього президента в реанімацію. Міністр юстиції вважає, що навколо ситуації із Саакашвілі багато маніпуляцій та деструктиву.
Фото: Reuters

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе прояснив ситуацію довкола здоров'я колишнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє портал Ехо Кавказу.

Наразі Саакашвілі перебуває під арештом в одній із цивільних лікарень Тбілісі. На засіданні суду політик через відеозв'язок показав, як зараз виглядає. Було помітно, що Саакашвілі сильно втратив у вазі.

Екс-президент також заявив, що під час перебування у лікарні його намагалися отруїти. У зв'язку з цим багато громадських діячів і політиків закликають владу Грузії перевести Саакашвілі в реанімацію.

Брегадзе не бачить причин для цього. Він вважає, що представники опозиції, з якою пов'язаний екс-президент, навмисне маніпулює даними про його здоров'я, щоб розхитати політичну ситуацію всередині країни.

«У питаннях лікування для нас головне – думка медичного персоналу, а не безпідставні висловлювання політично заангажованих осіб, спрямовані на введення громадськості в оману. Усі характеристики пацієнта залишаються в межах норми. Навіть індекс маси не відповідає параметрам лікування у реанімаційному відділенні, що означає, що немає об'єктивних причин для переведення Саакашвілі в реанімацію», – передає слова Брегадзе агентство IPN.

Нагадаємо, Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року, де його заарештували. Його доправили до в'язниці у місті Руставі, там він оголосив голодування. З в'язниці його перевели до тюремної лікарні у Тбілісі, потім до військового госпіталя у Горі, а потім – до цивільної клініки «Вівамед» у Тбілісі.

Наприкінці грудня Михайло Подоляк повідомив, що Україна згодна прийняти Саакашвілі та забезпечити йому необхідне лікування.

Раніше про здоров'я екс-президента висловився Володимир Зеленський. Він заявив, що влада Грузії публічно катує і вбиває Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: