Рада звернеться до Єврокомісії та ПАРЄ з приводу Саакашвілі

Читать на русском
Верховна рада України звернеться до міжнародних організацій щодо стану Михайла Саакашвілі.

У Верховній раді зареєстровано проект про звернення до міжнародних організацій щодо негайного переведення громадянина України Михайла Саакашвілі на лікування за кордон.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу».

«Припинити знущатися і передати Україні»: МЗС виступило із заявою щодо СаакашвіліМЗС України висловило протест через негуманне поводження з Саакашвілі і закликало грузинську владу негайно припинити знущання над ним.

Постанова зареєстрована за номером №8417.

У ньому повідомляється, що Україна звернеться до Грузії, Європарламента, Ради ЄС, Єврокомісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів ЄС.

«Судово-експертна комісія за участю грузинських та міжнародних експертів підтвердила критичний стан здоров’я Михайла Саакашвілі, й ми не можемо на це не реагувати. Тому ми маємо намір звернутися до міжнародних організацій та Грузії з тим, щоб експрезиденту цієї країни й українському громадянину Саакашвілі дозволили лікування закордоном», – заявила голова СН Олена Шуляк.

Нагадаємо, 1 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся до керівництва Грузії із закликом звільнити колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі.

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе прояснив ситуацію навколо здоров'я Саакашвілі.

МЗС України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися над Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: