ЗСУ відбили атаки росіян у районі понад 20 населених пунктів у трьох областях – Генштаб

Читать на русском
Російські війська ведуть наступ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Відбито атаки у Харківській, Донецькій та Луганській областях.
Reuters

Українські військові за останню добу відбили атаки окупантів у районі понад 20 населених пунктів. Серед них – Гряниківка Харківської області; Невське, Кремінна, Білогорівка Луганської області; Федорівка, Бахмут, Іванівське, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

Як йдеться у зведенні Генштабу, російська армія, намагаючись взяти Донбас під повний контроль, зосередилася на веденні наступу на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

За добу окупанти завдали 2 ракетних та 3 авіаційних ударів, здійснили 68 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Противник не припиняє мінометні та артилерійські обстріли позицій наших військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

Новий наступ росії в Україні вже розпочався – СтолтенбергУ НАТО вважають, що росія вже розпочала новий наступ в Україні. Столтенберг наголосив, що Україні потрібно якнайшвидше надати все необхідне озброєння.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 30 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони понад 30 населених пунктів.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші ракетники та артилеристи вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника, 6 складів боєприпасів та 2 станції радіоелетронної боротьби ворога.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Зокрема, в районі населеного пункту Красна Зорька Сімферопольського району тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим для приховування кількості загиблих противник застосовує спалювання. Біля місцевого крематорію спостерігається постійна черга військових автомобілів кількістю до 10 одиниць. Цими вантажівками окупанти привозять загиблих російських військовослужбовців та найманців. Кремація здійснюється цілодобово. Послуги з кремації цивільним не надаються», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена попередила українську владу про те, що у війні проти росії настав критичний момент.

За словами глави Пентагону Ллойда Остіна, США очікують, що Україна зможе розпочати контрнаступ навесні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: