Мобілізовані росіяни дедалі частіше відмовляються йти у наступ – Генштаб

Читать на русском
Через відмову мобілізованих іти в наступ окупанти формують штурмові загони із мешканців окупованих територій Донецької області.
Фото: Генштаб ЗСУ

Через відмову мобілізованих росіян йти в наступ окупанти формують штурмові загони з мешканців окупованих територій Донецької області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За даними військових, мобілізовані військовослужбовці росії зі складу 1-го армійського корпусу не хочуть атакувати позиції українських військ. У зв'язку з цим ворог знімає з другої та третьої ліній мобілізованих чоловіків із тимчасово окупованих територій Донецької області та відправляє їх на полігони.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

«Там їх готують протягом двох тижнів і формують до штурмових підрозділів для наступальних дій на Авдіївському напрямі», - зазначили у Генштабі.

Протягом доби противник завдав 2 ракетних та 16 авіаційних ударів. Здійснив понад 15 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Певні підрозділи ЗС РБ та ЗС РФ продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На полігонах республіки Білорусь продовжуються заходи бойової підготовки військ росії.

«Водночас супротивник не припиняє мінометні та артилерійські обстріли позицій наших військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Цю добу ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Волфіні та Басівка Сумської області та Ветеринарне та Дворичанське Харківської області», – йдеться у заяві.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Сіньківка, Куп'янськ, Степова, Кислівка, Крохмальне, Берестове, Піщане, Вишневе, Чернещина Харківської області; Стельмахівка, Макіївка, Майданчик, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Білогорівка, Желєзнянське, Бахмут, Олександро-Шультине, Озарянівка, Діліївка та Майорськ.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 18 населених пунктів. Серед них – Авдіївка, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали Времівка та Новополь на Донеччині; Ольгівське, Гуляйполе, Староукраїнка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам'янське Запорізької області та Іллінка – Дніпропетровської.

На Херсонщині знову під мінометний та артилерійський вогонь потрапив Херсон.

У той же час авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили та станцію РЕБ супротивника.

Через значну кількість санітарних втрат серед загарбників у тимчасово окупованому Луганську пологовий будинок використовують для лікування поранених військовослужбовців російських окупаційних військ. Крім того, приміщення дитячої лікарні №3 також переобладнане під військовий шпиталь.

Нагадаємо, як зазначили у британській розвідці, за останні два тижні російська армія, ймовірно, зазнала найбільших втрат від часу першого тижня вторгнення в Україну.

Зокрема, у боях під Вугледаром росія фактично втратила 155-у бригаду морської піхоти з Владивостока.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: