У МОК вважають допустимою концепцію виступу росіян під нейтральним прапором

Читать на русском
Міжнародний олімпійський комітет прокоментував можливий допуск російських спортсменів до міжнародних змагань.

Міжнародний олімпійський комітет прокоментував можливий допуск російських спортсменів до міжнародних змагань.

Заява МОК оприлюднена у Twitter.

Росіяни на Олімпіаді: Зеленський назвав єдину умову допуску рф до змаганьРосійські спортсмени могли б брати участь в Олімпіаді лише того часу, коли рф припинить військову агресію і терор щодо України, вважає президент.

МОК відповів на офіційний лист двох спеціальних доповідачів Ради з прав людини ООН, які висловили занепокоєння з приводу рекомендацій комітету усунути російських та білоруських атлетів, ґрунтуючись виключно на їхньому громадянстві.

«Концепція, що обговорюється, підтримується переважною більшістю олімпійського руху і відображає те, що ми бачили на практиці протягом останніх двох тижнів на Australian Open. Спортсмени змагалися у турнірі як окремі спортсмени під нейтральним прапором без ідентифікації своєї країни. Ця концепція добре зарекомендувала себе і також використовується у велоспорті та низці професійних ліг у Північній Америці та Європі», – повідомляють у МОК.

«Принципи, на яких базується концепція, відповідають Олімпійській хартії та поважалися та поважаються всіма НОК світу, які виявили, що їхня країна постраждала від війни чи іншого збройного конфлікту», – вважають у МОК.

Нагадаємо, Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Керівники ОІ-2024 відмовили Володимирру Зеленському у проханні заборонити участь у змаганнях спортсменам з росії. Збірним росії та білорусі дозволили взяти участь в Олімпіаді-2024 лише під нейтральним прапором.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк висловив думку, що спорт не може бути поза політикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: