У Зеленського розповіли, на які рішення очікують від нового «Рамштайну»

Читать на русском
Україні необхідна ефективна бронетехніка, далекобійні ракети, а також штурмова та винищувальна авіація. Все це обговорять на зустрічі.
Ілюстративне фотоУкрінформ

На дев’ятому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» обговорять питання, що саме потрібно Україні для ефективної протидії країні-агресору.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Рамштайн» - це такий аналітичний центр, де всі можуть обговорити етап війни, який настає. Сьогодні у нас етап війни про перехоплення ініціативи перш за все. росія накопичила свій остаточний ресурс, багато мобілізованих. Вони правда, може, не так підготовлені, як ті, які спочатку заходили на територію України, але між тим їх дуже багато. Друга складова - це бронетехніка, яку росія нам підігнала, скільки могла знайти. Третя складова - артилерія, яку теж рф підігнала звідусіль. Тому на «Рамштайні» буде проговорюватись, що нам потрібно для того, щоб ефективно протидіяти всьому цьому», - сказав Подоляк.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

Згідно з його словами, Україні необхідна ефективна бронетехніка, далекобійні ракети, а також штурмова та винищувальна авіація. Все це, за його словами, обговорять на зустрічі.

Варто зазначити, що зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» запланована на вівторок, 14 лютого. Очікується, що країни-партнери оголосять про кількість танків для України та терміни їх надання.

Нагадаємо, що заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга сказав, що наступне засідання у форматі «Рамштайн» відбудеться у лютому та буде присвячене забезпеченню України західною бойовою авіацією.

Напередодні посол України в США озвучила очікування від зустрічі «Рамштайн-9».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: