Посол України в США озвучила очікування від зустрічі «Рамштайн-9»

Читать на русском
Україна очікує, що за результатами дев'ятої зустрічі в форматі «Рамштайн» у Брюсселі буде оголошено про виділення великої кількості нових озброєнь для ЗСУ.

Україна очікує, що за результатами дев'ятої зустрічі в форматі «Рамштайн» наступного тижня в Брюсселі буде оголошено про виділення великої кількості нових озброєнь для ЗСУ.

Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова в інтерв'ю Укрінформу.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Можна було б просто відповісти: ми чекаємо на дуже багато зброї», – прокоментувала дипломат очікування від зустрічі в Брюсселі.

Вона назвала роботу цього формату «надзвичайно важливим інструментом» багатосторонньої співпраці, яка забезпечує оборонну підтримку України. Водночас, за її словами, комунікація у цій сфері між Києвом та партнерами відбувається постійно на всіх рівнях.

«Тому (слід – ред.) чекати на нові повідомлення. Якими вони будуть – ви знаєте, ми ніколи не говоримо заздалегідь, але працюємо над тим, щоб знайти набагато більше можливостей», - наголосила посол.

Маркарова також підкреслила, що чим більше можливостей матимуть ЗСУ, чим швидше Україна перемагатиме і звільнятиме власні території, тим швидше прийде світ.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга сказав, що наступне засідання у форматі «Рамштайн» відбудеться у лютому та буде присвячене забезпеченню України західною бойовою авіацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: