«Думайте швидше»: Подоляк звернувся до учасників «Рамштайну»

Читать на русском
Сьогоднішня нерішучість вбиває ще більше українців, заявив радник голови ОПУ, коментуючи не ухвалене рішення щодо танків Leopard.
фот ОПУ

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк критично прокоментував підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» через нерішучість надати Україні танки.

Свою думку він висловив у Twitter.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Післямова до глобальної нерішучості..Ви все одно допоможете Україні необхідною зброєю і усвідомлюєте: немає жодного варіанту закінчити війну, окрім поразки росії. Але сьогоднішня нерішучість убиває ще більше наших людей. Щоденне зволікання – це смерть українців. Думайте швидше», – написав він.

Нагадаємо, 20 січня відбулося чергове засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині. За підсумками засідання Україна отримає ракети для систем NASAMS, зенітно-ракетні комплекси Avenger, системи протиповітряної оборони Patriot та іншу військову допомогу.

Однак учасникам зустрічі не вдалося досягти єдиного рішення щодо поставки танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Увечері того ж дня у Берліні пройшли мітинги за поставки німецьких Leopard 2.

До засідання у форматі Рамштайн союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що «за танки ще доведеться поборотися».

Латвія, Литва та Естонія сьогодні закликали Німеччину передати танки Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: