Обстріл Запорізької області: пошкоджено багатоповерхівки, є загибла

Читать на русском
Російські загарбники завдали удару по населеному пункту Степногірськ Запорізької області. Від осколкових поранень загинула жінка.
Офіс генпрокурора

У суботу вранці, 11 лютого, російська окупаційна армія з артилерії обстріляла селище Степногірськ на Запоріжжі, внаслідок чого загинула жінка та пошкоджено багатоповерхівки.

Про це Запорізька обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«За даними слідства, 11 лютого 2023 року близько 10:40 військовослужбовці держави-агресора, застосовуючи засоби ведення війни, заборонені міжнародним правом, здійснили обстріл смт Степногірськ Запорізької області. Внаслідок осколкових поранень на місці події загинула 70-річна місцева мешканка. Пошкоджено багатоповерхівки, в яких від ударної хвилі повилітали вікна та частково зруйновані балкони», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Матеріали кримінального провадження передадуть за підслідністю до управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, що протягом п'ятниці, 10 лютого, окупаційна армія завдала 18 ракетних ударів по Запоріжжю, використовуючи дрони-камікадзе, ракети С-300 та Х-101.

Варто зазначити, що це була наймасовіша ракетна атака по Запоріжжю з початку повномасштабного вторгнення рф.

Також стало відомо, внаслідок останньої масштабної атаки росіян постраждали понад 10 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: