Гайдай розповів про ключові моменти нового наступу рф на Луганщині

Читать на русском
Згідно зі словами керівника області, росіяни атакують за абсолютно стандартною схемою, яку не змінюють.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай вважає, що протягом двох тижнів накопичиться критична маса окупаційних військ.

Про це Гайдай розповів в інтерв’ю виданню «Главком».

Як зазначив Гайдай, коли почнеться операція окупантів, для українських захисників буде найголовнішим – це витримати перші три хвилі.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Якщо ворог за ці три хвилі просто захлинеться, то він посиплеться. Так, їхніх військових буде багато, але вони будуть нездатні виконувати певні завдання. Все-таки продавлювати нас будуть кадровими військовими, за якими залишаться лише «мобіки», яких, попри двомісячний термін підготовки, ніхто ніколи не обстрілював. Прямий контактний бій – це така штука, яку не проходять на полігоні», – вважає голова Луганської ОВА.

Згідно зі словами керівника області, росіяни атакують за абсолютно стандартною схемою, яку не змінюють.

«Будуть намагатися перемелювати «артою» наші позиції десь три години, потім піде перша хвиля наступу з підтримкою, технікою. Якщо зустрінуть опір, відкотяться і піде друга хвиля артилерії, а через години півтори знову поїде техніка. І так хвиля за хвилею. Іноді офіцери на рівні підрозділів можуть включати мозок та експериментувати – спробувати зайти зі сторін, згори. Але в цілому стратегія дуже примітивна: «арта» – хвиля наступу. І так, поки вони не зруйнують позиції до такого стану, що там не буде вже за що зачепитися», – пояснив Гайдай.

Водночас, він прогнозує, що вперед будуть відправлять тільки «мобіків», яких не шкода, хоча б для того, аби розмінувати своїми тілами мінні поля.

Впевнений, що програти не може: путін планує новий наступ до весни та готовий до великих втрат – BloombergПутін готує новий наступ в Україні у лютому-березні. Він вважає, що переважаючі сили та готовність росії прийняти найбільші з часів Другої світової війни втрати, дозволять перемогти.

«Якщо вони всі загинуть, знову включиться артилерія. Але якщо «мобікам» вдасться зайти на рівень якогось взводного чи ротного опорного пункту, туди вже далі намагатимуться перекидати кадрових військових і розвивати успіх в тому напрямку. Якщо ж вони до тих пунктів зайдуть, а виявиться, що їх туди навмисно затягнули й все замінували, все починається заново», – сказав голова Луганської ОВА.

Нагадаємо, що прикордонники атакували групу російських військових на Луганщині.

Також стало відомо, що в Луганській області партизанам вдалося вивести з ладу обладнання місцевої залізниці. Це повинно суттєво ускладнити логістику російських військ.

Раніше ми повідомляли, що за останні місяці росія кинула на лінію фронту десятки тисяч мобілізованих. Вони погано екіпіровані та погано навчені, тому суттєво не змінили ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: