Гуменюк про можливий новий наступ рф: Критичних змін поки немає, але йде розвідка

Читать на русском
Російські військові продовжують вести розвідку на півдні України, проте серйозних змін у ситуації немає.
defence-ua.com

Російські військові продовжують вести розвідку на півдні України, проте серйозних змін у ситуації, що склалася, не спостерігається.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Україна готова до можливого наступу рф в лютому – РезніковУкраїна вже готова до можливого наступу росії у лютому, до річниці повномасштабного вторгнення.

Вона зокрема прокоментувала публікацію Financial Times про можливий новий початок російського наступу протягом 10 днів. Вона підкреслила, що рф накопичила потужне угруповання на півдні ще до повідомлень про можливу спробу наступу.

«Критичних змін не відбувається, але ми пам'ятаємо, що знаходимося в умовах гібридної війни, і будь-які інформаційні повідомлення, особливо такі, що можуть спричинити резонанс у суспільстві, також можуть бути певною зброєю. Тому усвідомлюючи, що основні зусилля ворога цілком імовірно будуть сконцентровані саме на східному напрямку, ми розуміємо, що південь залишається в пріоритеті ворога. І досить потужні сили ще до цього наступу були накопичені на нашому напрямку. Ми бачимо, що продовжується і розвідка, і аеророзвідка, у тому числі з використанням човнів, які вони віджали у місцевого населення. Вони продовжують потроху диверсійними групами промацувати нашу оборону у бік Дніпра і, намагаючись там обладнати свої наглядові пости, знову втратили два катери та дві ДРГ за цю ніч», – розповіла Гуменюк.

При цьому вона уточнила, що інтенсивність ворожої розвідки не зростає, у тому числі через складні погодні умови.

«Вітер поривчастий, дуже сильний, тому використання надводних способів, наприклад, для ДРГ, дуже критично, і, в тому числі за підтримки нашої артилерії, виявляється навіть летальним», – наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, Financial Times написав про те, що новий масштабний наступ росії в Україні може розпочатися протягом 10 найближчих днів.

Міністр оборони Олексій Резніков припускає, що росія може розпочати новий наступ до 24 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: