Окупанти ведуть наступ на п'яти напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
У ході боїв за Бахмут відзначається повна відсутність координації та взаємодії між російськими військовими та вагнерівцями.

Російські війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах.

Про це повідомляє Генштаб.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

При цьому, як зазначили в Генштабі, під час боїв за Бахмут видно повну відсутність координації та взаємодії між російськими військовими та найманцями «Вагнера».

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

Противник за добу завдав 4 ракетних ударів і здійснив 56 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На цих, а також Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах під ворожий вогонь потрапили райони десятків населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та удару по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони України вразили пункт управління, 8 районів зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, в населеному пункті Василівка Запорізької області, окупанти облаштували місцеву дитячу лікарню під військовий шпиталь для поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації. Прийом дітей до лікарні припинено», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не виводитиме війська з Бахмута.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна вже готова до можливого наступу росії в лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: