Новий масштабний наступ росії може розпочатися протягом 10 днів – FT

Читать на русском
Новий масштабний наступ росії може розпочатися в найближчі десять днів. Найбільш вірогідним напрямом є район Кремінної та Лимана. Також рф нарощує війська на півдні Донецької області.
Фото: міноборони рф

Новий масштабний наступ росії в Україні може розпочатися протягом десяти найближчих днів – до річниці вторгнення і до того, як прибудуть західні танки.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на радника ЗСУ. За його словами, «Київ отримав дуже надійну інформацію про наміри росії».

Аналітики вважають, що найімовірнішим напрямом нової російської атаки буде район Кремінної та Лимана. За словами місцевих чиновників та західних аналітиків, росія збирає там війська вже кілька тижнів.

Україна готова до можливого наступу рф в лютому – РезніковУкраїна вже готова до можливого наступу росії у лютому, до річниці повномасштабного вторгнення.

Крім того, росіяни нарощують війська на півдні Донецької області, перекидаючи додаткові сили в населені пункти навколо окупованого Маріуполя.

За словами того ж таки неназваного українського військового радника, на чолі нової російської атаки будуть «елітні підрозділи»: «Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж були на початку війни. Вони посилили частини ВДВ та морської піхоти».

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков припускає, що росія може розпочати новий наступ до 24 лютого. За його словами, він може бути на Донбасі та на півдні.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов називав можливі напрями наступу рф.

Видання Bloomberg також писало, що путін готує новий наступ в Україні, який може розпочатися у лютому-березні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: