Зеленський провів наради з військовими та розвідкою щодо можливого наступу рф

Читать на русском
У вівторок, 7 лютого, президент Володимир Зеленський провів наради з розвідкою та військовими, під час яких детально обговорили можливий наступ росії.

У вівторок, 7 лютого, президент Володимир Зеленський провів наради з розвідкою та військовими, під час яких детально обговорили можливий наступ росії.

Про це повідомив глава держави у вечірньому зверненні 7 лютого.

«Сьогодні ж традиційно провів кілька нарад із військовими, нараду з керівником розвідки. Зберігаємо максимальну увагу, що готують окупанти. І на тому, що потрібно нашим воїнам, аби ефективно протистояти. Причому по всім напрямкам. Донеччина та схід, де гаряче, – я про них згадую щодня у таких зверненнях. Південь звучить рідше, хоча стратегічне значення цих напрямів не менше. А зміцнюємо державу по всьому периметру. І я хочу сьогодні відзначити бійців за двома напрямками. Наших прикордонників, які воюють на Донбасі. За щоденну хоробрість та стійкість у боях. За результатами. Луганський та Харківський прикордонні загони – я дякую вам, хлопці!», - зазначив гарант.

Також, Зеленський нагадав, що сьогодні Рада затвердила нового главу СБУ. За словами президента, «Василь Малюк деякий час був виконувачем обов’язків голови Служби. Він пройшов випробування війною. Він довів свою ефективність. Він був призначений».

Основне із звернення Зеленського:

  • Дякую народним депутатам України за позитивне голосування щодо кандидатури Ігоря Клименка на посаду міністра внутрішніх справ. Важливо, що система МВС, яка є елементом загальної системи оборони та безпеки, досить швидко здобула керівника, який пройшов разом з усіма шлях захисту нашої держави з перших хвилин повномасштабного вторгнення. Нині ми маємо людей, які отримали досвід такої війни. Є чіткі результати у своїй роботі на державу, яка воює за свій народ та за свою незалежність. Таких людей має бути більше на посадах різного рівня в органах центральної та місцевої влади.

  • Дніпропетровську, Запорізьку та Херсонську обласні адміністрації очолять фахівці, які мають досвід реального захисту держави саме зараз.

  • Зустрівся сьогодні з міністром оборони Німеччини, який прибув у Київ. Тематика розмови очевидна. Робимо все для чистоти нашого неба, для того, щоб у наших воїнів були потужні танки і щоб наша артилерія не поступалася окупанту. Я дякую Німеччині та всім партнерам за відповідну підтримку.

  • Зустрівся сьогодні з амбасадорами нашої благодійної платформи United24 – нашою спортсменкою Еліною Світоліною і французьким режисером Мішелем Хазанавічусом. Мішель приєднався до амбасадорів і буде допомагати нам із відбудовою. Це наш перший голос United24 у Франції, і я вірю, що цей голос буде потужним. Був радий почути, що наша державна благодійна платформа змогла акумулювати вже майже 300 мільйонів доларів від звичайних людей і компаній із понад ста країн світу.

  • Говорив із президентом Туреччини Ердоганом. Висловив співчуття. Розказав про наші кроки на допомогу турецькому народу, щоб пройти це важке випробування. Українські рятувальники вже вирушили в Туреччину, щоб посилити рятувальну операцію після землетрусів. Сподіваюся, вдасться зберегти життя якнайбільшій кількості людей.

Зазначимо, міністр оборони Німеччини запевнив Зеленського, що до кінця лютого цього року українські військові отримають ще більше керованих ракет для протиповітряної оборони. Також Німеччина ще передасть танки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: