У росії не вистачає сил на кілька великих наступальних операцій – ISW

Читать на русском
Російська федерація концентрує військову техніку та живу силу для проведення рішучого наступу на Бахмутському напрямку та на західній частині Луганської області.

Російські війська не продемонстрували спроможності вести кілька великомасштабних наступальних операцій одночасно. На нинішньому етапі війни окупанти навряд чи атакуватимуть Запоріжжя, але продовжать наступати на сході України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що загарбники у Маріуполі розповідають місцевому населенню, що отримали наказ про наступ на Вугледар, райони на південний захід від Бахмута, Запоріжжя та Запорізьку область.

На маріупольському напрямку росіяни зібрали 30 тисяч військових. Але всі ці сили ворог готує для того, що спробувати здійснити наступ в Луганській області та неподалік Бахмута, повідомляють в ISW.

«Українські військові повідомляють, що російські війська не сформували достатньо потужну ударну групу для проведення наступу на запорізькому напрямку. А всі заяви РФ про успіхи на цьому напрямі були лише інформаційно-психологічною операцією, щоб спробувати розосередити українські сили», – йдеться у звіті.

Російські війська також посилюють атаки на Бахмут, ігноруючи фронт навколо Донецька.

ISW продовжує спостерігати перекидання російської військової техніки та елітних підрозділів, а також підготовку матеріально-технічного забезпечення в окупованій Луганській області. Це підтверджує західні, українські та російські прогнози щодо наступу на захід Луганської області та неподалік Бахмута.

Нагадаємо, за словами Ганни Маляр, окупаційні війська спрямували всі сили на оточення Бахмута.

Також повідомлялося, що окупанти після перегрупування ведуть наступ на 5 напрямках.

Володимир Зеленський заявляв, що стратегічно росія вже програла, але ще має ресурс для спроб наступальних дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: