Зеленський прокоментував визволення полонених та «очищення» країни від людей з паспортом рф

Читать на русском
Він зазначив, що загалом від 24 лютого вдалося повернути вже 1762 українців і українок із російського полону.
Офіс президента

Зберегти всі елементи стійкості України - це гарантувати перемогу для нашої держави.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні 4 лютого.

«Сьогодні маємо добру новину. Ще 116 українців звільнені з російського полону. З них 114 – рядові та сержанти, двоє – офіцери. Воїни нашої армії, Національної гвардії, тероборони, ВМС, прикордонники, ДСНС. Ми незмінно працюємо для того, щоб повернути додому всіх наших людей, яких утримують у російській неволі. І я щасливий щоразу, коли це вдається. Я дякую всій нашій команді, яка забезпечує обміни, усьому Координаційному штабу ГУР. Буданову, Усову, Єрмаку, Клименку, Малюку, Лубінцю – я дякую кожному! Дякую всім, хто допомагав», - наголосив президент.

11 місяців від початку великої війни: що обіцяв ЗеленськийВолодимир Зеленський протягом одинадцятого місяця війни обіцяв кадрові перестановки у владі, нові санкції проти росіян та посилення ППО України. Докладніше – у тексті.

Також голова держави окремо згадав Дениса Монастирського, оскільки цей обмін готувався ще за його участі, а його загибель «справді стала великою втратою для нашої держави».

Він зазначив, що загалом від 24 лютого вдалося повернути вже 1762 українців і українок із російського полону.

Основне із звернення українського лідера:

  • Говорив сьогодні з Ріші Сунаком, паном Премʼєр-міністром Великої Британії. Дуже важлива розмова. Дуже вагомі речі ми з ним готуємо. Подякував пану Премʼєр-міністру, усім британцям за допомогу нашій державі. Зараз у Британії наші хлопці вже почали навчатися на танках Challenger. Це хороша машина. І буде серйозна річ на полі бою.

  • Окремо торкнулися питання загрози міжнародному олімпійському руху, яка виникла через слабкість міжнародної спортивної бюрократії. Через тих, хто намагається фактично дозволити росії пропагандистське використання спорту.

  • Сьогодні ж я підписав відповідні документи, щоб зробити черговий крок для захисту та очищення нашої держави від тих, хто на боці агресора. Є подання від Служби безпеки щодо осіб, у яких зафіксована наявність російського громадянства. Завтра ж буде зроблений іще один юридичний крок на виконання санкційних рішень РНБО.

  • За 346 днів такої війни мені часто доводилося говорити, що ситуація на фронті жорстка. І що ситуація стає жорсткішою. Зараз знову такий час. Час, коли окупант кидає все більше й більше своїх сил на те, щоб зламати наш захист. Зараз дуже важко в Бахмуті, у Вугледарі, на Лиманському та інших напрямках. Але зараз, як і кожного дня із цих 346, стійкість наших воїнів вирішує все. Наша стійкість!

Нагадаємо, напередодні Зеленський анонсував нові санкції РНБО та повідомив подробиці саміту Україна-ЄС.

Раніше Зеленський прокоментував чутки про можливу зустріч із Байденом та Дудою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: