Окупанти забиратимуть квартири у мешканців Мелітополя без паспортів рф – мер

Читать на русском
Російські окупанти запевнили, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російського паспорту

Російські окупанти запевнили, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російського паспорту.

Про це повідомив мер міста Іван Федоров в ефірі телемарафону 27 січня.

За його словами, в окупованому Мелітополі зараз більше окупантів, аніж місцевих. Так, у місті залишилося близько 50-60 тисяч жителів.

Федоров також розповів, що далеко не всі окупанти одягнені у військову форму. Велика кількість із них носить громадянське, щоб провокувати місцевих, підслуховувати їхні розмови, поширювати дезінформацію та дестабілізувати ситуацію.

«Також для цього вони запроваджують примусову паспортизацію. Цього тижня вони оголосили всім, що всі мають оформити рашистські паспорти до 1 червня. Хто цього не зробить – не матиме права на квартиру, машину, медичне та соціальне обслуговування», - розповів мер.

Росіяни заявили, що всі мешканці мають перереєструвати своє майно у так званій «реєстраційній палаті» окупантів. Зробити це можна лише за наявності російського паспорта.

Так, Федоров зазначив, що вже є випадки, коли росіяни приїжджали до конкретних сіл, їм були потрібні квартири для розселення, тому вони займали не лише порожні квартири, а й виселяли місцевих.

Нагадаємо, у Запорізькій області окупанти масово змушують українців брати паспорти рф.

Зазначимо, у Мелітополі загарбники демонтували пам'ятник Шевченку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: