Окупанти змушують бюджетників отримувати російські паспорти – ЦНС

Читать на русском
Працівників бюджетних установ на тимчасово окупованих територіях змушують отримувати російські паспорти. Крім того, від них вимагають відмовитися від українського громадянства.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники проводять примусову паспортизацію. Зокрема, серед бюджетників.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Окупаційні адміністрації заявили працівникам бюджетної сфери, що всі вони мають отримати російський паспорт. В іншому випадку вони не зможуть далі працювати. Також їх змушують відмовитися від українського громадянства.

Окупанти звозять на захоплені території все більше силовиківНа окуповані українські території росіяни почали звозити ще більше силовиків. Вони патрулюють вулиці населених пунктів.

Крім того, загарбники не пускають українців у центри зайнятості. Потрапити туди можна буде лише за наявності паспорта рф.

«Тобто, спочатку росіяни захопили та знищили міста на півдні та сході країни, й потім добили промисловість, яку порізали на метал. Тепер же ворог створює умови коли працювати або отримати виплати по безробіттю можна лише при умові отримання своєї червоної макулатури», – підкреслили у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти у тимчасово захопленому Токмаку Запорізької області посилили терор та репресії мирних мешканців.

Також у Бердянську загарбники планують відкрити педагогічні навчальні заклади, де готуватимуть «нових вчителів», які займатимуться російською пропагандою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: