Більшість із позбавлених громадянства осіб мали паспорти інших держав – Зеленський

Читать на русском
Більшість осіб, яких позбавили українського громадянства, мали паспорти інших держав, зокрема й росії.

Більшість осіб, яких позбавили українського громадянства, мали паспорти інших держав, зокрема й росії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції за наслідками другого саміту Люблінського трикутника у Львові.

«Наше завдання, що всі люди, які мають громадянство сьогодні подвійне, потрійне, є різні люди, включаючи громадянство російської федерації, які мають політичний чи духовний вплив на нашу державу, щоб усі ці люди обов'язково мали громадянство одне – російської федерації, якщо вони його мають. І я думаю, хай із цим громадянством вони у відповідній державі й живуть. Мені здається, що це абсолютно справедливо», – сказав він.

Рада на найближчому засіданні позбавить чотирьох нардепів мандатів – АрахаміяРада найближчим часом позбавить чотирьх нардепів від заборонених партій мандатів. Йдеться очевидно про Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна.

Зеленський зазначив, що позбавлення громадянства сталося згідно із законодавством України та Конституцією України.

«Частина цих людей позбавлена (громадянства України — ред.) справді через те, що мають громадянство іншої держави, я б сказав, максимальна більшість цих людей. А все інше – це деталі від СБУ», - наголосив президент.

10 січня президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства чотирьох народних депутатів України. Йдеться про Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Нагадаємо, 3 листопада парламент достроково позбавив депутатських мандатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського, які також залишилися без українського громадянства.

Повідомлялося також, що Андрій Аксьонов подав заяву про дострокове складання повноважень нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: