Які території ризикує втратити росія після поразки у війні проти України

Читать на русском

Вторгнення в Україну, як сходяться на думку вітчизняні та західні політики та експерти, майже напевно закінчиться для росії поразкою – це лише питання часу. Програш, у свою чергу, може стати тим чинником, який спричинить крах путінського режиму і навіть призведе до розпаду країни. Серед російських еліт, як регулярно повідомляють західні ЗМІ та аналітики, вже виникли розбіжності на тлі мобілізації, економічних санкцій та ізоляції рф. А подальші успіхи ЗСУ лише посилять внутрішні конфлікти, що й призведе до сумного для росії сценарію. Які території може втратити країна-агресор – на карті «Слово і діло».

Які території може втратити росія після поразки у війні проти України – на карті Слово і діло, зібраній за даними, які раніше оприлюднювала розвідка.
Кому відійдуть території рф – інфографікаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

На думку глави ГУР Кирила Буданова, є два варіанти, як для росії закінчиться ця війна: «Перший — поділ росії на три і більше частини. І другий – відносне збереження територіальної цілісності росії при зміні керівництва країни. В останньому випадку новий керівник скаже, що рф ні до чого у всіх цих процесах, це був хворий диктатор. І тут росія віддасть всі окуповані нею території».

Насамперед після поразки росія віддасть, звичайно, окуповані території України – Крим, Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

Також росії доведеться віддати окуповані території Молдови, Грузії та Азербайджану.

Буданов вважає, що у другому сценарії росії також доведеться попрощатися з Курильськими островами (Японія) та Калінінградом (німецький Кенігсберг). Карелія може з'єднатися з Фінляндією.

Китай може, своєю чергою, претендувати на Сибір та Далекий Схід.

Крім того, від росії може відокремитися Ічкерія, яку Верховна рада нещодавно визнала тимчасово окупованою територією.

Нагадаємо, американський генерал, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес назвав три чинники, які можуть призвести до розпаду росії.

Міністр оборони Олексій Резніков також вважає, що вже в найближчі кілька років можна буде спостерігати процес розвалу рф на складові.

Також «Слово і діло» аналізувало, як здійснюються прогнози щодо війни керівника ГУР Кирила Буданова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: