Путін готує росіян до довгої війни і більше не намагається захистити їх від поганих новин з фронту – NYT

Читать на русском
Путін змінив тактику – він більше не намагається захистити росіян від війни, а хоче залучити у неї населення та підготувати до тривалого конфлікту.

З настанням зими та наближенням роковин повномасштабного вторгнення в Україну володимир путін змінив тактику. Він більше не переконує росіян у тому, що «життя йде своєю чергою» і тепер хоче підготувати населення до тривалої та важкої війни.

Про це пише The New York Times.

У новорічному зверненні путін на фоні людей у військовій формі заявив, що «росія має продовжувати боротьбу і їй ще багато чого потрібно зробити».

Останнім часом, зазначає видання, путін не намагається захистити громадськість від болю війни, а навпаки хоче підготувати росіян та армію до тривалої боротьби.

«Він став набагато менш розслабленим, набагато менш оптимістичним. Відчувається якась тривога, бажання мобілізувати всі можливі сили для досягнення своїх цілей», – каже російська аналітикиня Тетяна Станова.

«Все стабільно»: путін заявив, що в ході війни проти України у росії «немає проблем»Путін заявив, що його вторгнення в Україну йде стабільно і жодних проблем немає. Він також вважає, що процес урегулювання буде непростим.

Журналісти зазначають, що путін не прокоментував загибель російських мобілізованих внаслідок удару ЗСУ по Макіївці. В результаті потік критики був спрямований на російських командувачів і оминув президента рф.

Але незвичайно оперативна реакція міноборони росії, яке визнало жертви та пообіцяло сім'ям допомогу, показує, що кремль «прагне стати активнішим і прозорішим, ніж у перші місяці війни».

Як пише NYT, більшу частину 2022 року путін «випромінював впевненість», дозволяючи життю в росії протікати як завжди. Він мав досить прямолінійний договір із громадськістю: залиште політику та війну владі, і ви не відчуєте болю від «спецоперації» в Україні.

Такий підхід закінчився у вересні після приголомшливого контрнаступу України в Харківській області та наказу путіна про мобілізацію. Тепер путін подвоює свої зусилля щодо подальшого залучення російського суспільства у війну, наголошують журналісти.

Новий підхід був яскраво продемонстрований під час привітання з Новим роком: звернення було записано не на фоні кремля, а на фоні людей у військовій формі.

Як правило, привітання «багате на аполітичні банальності», зазначає видання, але цього разу путін згадав про Захід, який «прагне знищити росію». Це був останній і, можливо, найяскравіший випадок того, як президент рф намагався підготувати населення до тривалої війни.

Путін, схоже, зосередив увагу на тилу: він одночасно прагне запобігти будь-якому потенційному невдоволенню жахливими наслідками війни і намагається мобілізувати росіян для більш активної її підтримки.

Нагадаємо, наприкінці грудня володимир путін вперше публічно назвав бойові дії проти України «війною».

Також він нещодавно говорив, що 99,9% росіян готові «все віддати на користь батьківщини».

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, на початку року в росії готуються оголосити воєнний стан та розпочати чергову хвилю мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: