Окупанти запровадили штрафи за продаж товарів у гривнях – ЦНС

Читать на русском
Окупанти посилили відповідальність за обіг національної української валюти – відтепер за продаж товарів за гривню вони вимагають сплатити штраф.

Окупанти посилили відповідальність за обіг національної української валюти – відтепер за продаж товарів за гривню вони вимагають сплатити штраф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

За інформацією, українці на тимчасово окупованих територіях відмовляються користуватися рублем та ігнорують заборону на обіг гривні. Тому російські військові від початку року запровадили рейди торговими точками, де приймають гривню.

Окупанти забиратимуть квартири у мешканців Мелітополя без паспортів рф – мерРосійські окупанти запевнили, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російського паспорту

«З 1 січня ворог розпочав рейди по магазинам, які приймають українську валюту. Також окупанти затримали валютників, які здійснювали обмін. Крім того, під час обшуків вилучають термінали українських банків», – розповідає ЦНС.

Проте жодних заходів не допомагають, тому ворожі окупанти запровадили штраф у розмірі 300 тисяч рублів.

ЦНС нагадує, що окупанти з 1 січня заборонили обіг гривні, адже намагаються взяти під контроль мешканців тимчасово окупованих територій. Тому намагаються зробити їх залежними від виплат у рублях й, таким чином, підвищити рівень паспортизації.

«Бо саме російський паспорт є необхідною умовою отримання виплат», - пояснює Центр.

Раніше ЦНС повідомили про те, що українських вчителів в окупації змушують отримувати паспорти росії.

Нагадаємо, російські окупанти запевняли, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російський паспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: