Високопосадовця Центральної ВЛК спіймали на хабарі

Читать на русском
За даними слідства, підозрюваний допомагав громадянам призовного віку ухилитися від мобілізації.
Фото: СБУ

Заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ викрили на одержанні хабарів від ухилянтів.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними правоохоронців, посадовець створив злочинну схему отримання грошей від громадян призовного віку. Він «пропонував» ухилянтам посприяти у виготовленні документів, які мали стати підставою для складання висновків комісії про непридатність до військової служби.

СБУ викрила схему розкрадання понад 100 млн на харчуванні для військовихСлужба безпеки України ліквідувала схеми розкрадання коштів на харчуванні українських військових на понад 119 млн гривень.

Зокрема, співробітникам СБУ вдалося задокументувати факти вимагання 5 тисяч доларів із призовника та передачі першої частини хабара у розмірі 2,5 тисячі доларів.

Під час передачі другої частини хабара чиновника затримали. Окрім того, СБУ провела у нього обшуки.

«Під час обшуків за місцем роботи та у домоволодінні фігуранта в одному з приватних секторів столиці правоохоронці виявили великі суми готівки у різній валюті. Сума вилучених коштів еквівалентна понад 5 млн. грн», – повідомили правоохоронці.

Чиновнику вже повідомили про підозру, вирішується питання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За подібні дії зловмиснику загрожує покарання до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 1 лютого колишньому голові одного з Департаментів Міноборони повідомили про підозру у розтраті державних коштів. За версією слідства, він купував неякісні бронежилети.

Раніше повідомлялося, що колишнього заступника міністра оборони підозрюють у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: