Затриманому за хабар меру Рені обрали запобіжний захід

Читать на русском
Згідно з рішенням суду до вказаного підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,342 млн гривень.
Ігор Плехов

У четвер, 26 січня, Ренійському міському голові Ігорю Плехову обрали запобіжний захід - застава у розмірі 1,342 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«За клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід міському голові одного міст в Одеській області, якого спільно з депутатом тієї ж міськради викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Згідно з рішенням суду до вказаного підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,342 млн гривень.

Також суд поклав ряд обов'язків на Плехова:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися із міста проживання без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи;;
  • утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного мера, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про мера Рені Ігоря Плехова.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали міського голову Рені Ігоря Плехова та депутата місцевої ради. За версією слідства, мер Рені Ігор Плехов і депутат міськради вимагали 100 тисяч доларів від громадянина за вирішення питання про передачу йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га під складські приміщення. Під час одержання першого траншу в 50 тис. дол. їх викрили.

Раніше НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського через хабар на генераторах. Його вже звільнили з посади, а суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: