СБУ затримала чиновника Одеської ОВА на одержанні хабара

Читать на русском
За даними правоохоронців, затриманий налагодив злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

Правоохоронці затримали чиновника Одеської військової адміністрації, який вимагав гроші із підприємців.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Затриманим виявився заступник начальника одного із управлінь ОВА. Посадовцю вдалося організувати неправомірний механізм отримання грошей від місцевих підприємців. За хабар він пропонував своє «сприяння» у виділенні земельних ділянок у південному регіоні області.

Затримано заступника голови Одеської ОВА: обіцяв за хабар «відмазати» підлеглого від в'язниціЗаступника голови Одеської ОВА затримали. За даними правоохоронців, він пропонував своєму підлеглому допомогу в уникненні кримінальної відповідальності.

В одного із підприємців затриманий вимагав $60 тисяч в обмін на гарантоване виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю. СБУ вдалося задокументувати факт вимагання.

Правоохоронці затримали посадовця під час отримання ним першої частини хабара у розмірі $40 тисяч. Це сталося біля адміністративної будівлі ОВА.

«У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (ухвалення пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомили в СБУ.

Якщо провину чиновника буде доведено, йому загрожатиме покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 січня органи правопорядку затримали мера Рені Ігоря Плехова та депутата місцевої ради. За версією слідства, посадовці вимагали 100 тисяч доларів від громадянина за вирішення питання про передачу йому в оренду земельної ділянки.

Раніше повідомлялося, що затриманому за хабар меру Рені обрали запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: