СБУ затримала колаборантів з Луганщини, які хотіли влаштуватися до українських держустанов

Читать на русском
Контррозвідка Служби безпеки затримала двох колаборантів із Луганської області, які намагалися працевлаштуватись в українські держустанови.
ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки затримала двох колаборантів із Луганської області, які намагалися працевлаштуватись в українські держустанови.

Про це йдеться на сайті СБУ.

«У ході слідчо-оперативних дій затримано двох колишніх «посадовців», створених рашистами «отделений пенсионного фонда лнр» у захоплених Сватівському та Білокуракинському районах Луганщини», – йдеться в повідомленні.

Колаборанти прибули на підконтрольну українській владі територію, отримавши статус переселенців. Один із них намагався влаштуватися до регіонального підрозділу Пенсійного фонду. Другий – до складу управління фінансів однієї з районних військових адміністрацій поблизу кордону з росією.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

У разі успішної реалізації також схеми поплічники агресора могли отримати доступ до закритої інформації для подальшої передачі російським окупантам. Обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, СБУ спільно з ДБР викрили співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Раніше про підозру повідомили колишній ведучій телеканалів Віктора Медведчука Діані Панченко, яка підтримала окупацію Маріуполя російськими загарбниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: