СБУ повідомила про підозру журналістці Діані Панченко

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру колишній ведучій телеканалів Віктора Медведчука Діані Панченко, яка підтримала окупацію Маріуполя російськими загарбниками.

СБУ повідомила про підозру колишній ведучій телеканалів Віктора Медведчука Діані Панченко, яка підтримала окупацію Маріуполя російськими загарбниками.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Діану Панченко, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Раніше вона працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи москви. Після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та у серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька», - зазначають у відомстві.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

Також, за інформацією СБУ, на окупованому Донбасі Панченко продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора. Для «розгону» деструктивного контенту активно використовує соцмережі, у тому числі заборонені в Україні.

«У своїх провокаційних «проєктах» вона підтримує захоплення частини східних регіонів нашої держави. Крім цього фігурантка створила так званий «документальний фільм», в якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя», - повідомили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Діані Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, в тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України).

Тривають комплексні заходи для притягнення фігурантки до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники Головного слідчого управління спільно з Департаментом захисту національної державності СБУ за процесуального керівництва органів прокуратури.

Нагадаємо, 4 січня СБУ відкрила провадження щодо колишньої ведучої телеканалів Віктора Медведчука Діани Панченко.

Президент України Володимир Зеленський 15 січня ввів у дію санкції РНБО проти майже двох сотень громадян рф. В ОП зазначали, що санкції також запровадили й щодо колишньої української телеведучої, яка зараз знімає пропагандистські ролики на окупованих територіях, Діани Панченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: